Zestaw głosnomówiący bluetooth clarion - nie działa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ingraf
    Drive
    S_OCP Member
    • 2004
    • 83

lyzy 110, Wymieniles w nowym juz pasek :twisted: :?:
    Octavia II 1.9TDI Classic
  • autorus
    Rider
    • 2004
    • 508

Jak w temacie, nie mogę go zmusić żeby się sparował automatycznie z telefonem. Muszę ręcznie. Ale nawet jak po kilku próbach już się widzą to jak ktoś dzwoni to mnie słychać a jego w głośnikach samochodowych nie. Radio też clarion. Instrukcje już przewaliłem , jak to zrobić? Zestaw BLT433 i DXZ658RMP. Ze wszystkim innym telefon się łaczy bez problemów.

Autorus :?
    http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
    Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
    Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

nokia komunikator w chodzisz do ustawien i trzeba sparowac telefon recznie i autoryzacje mu zrobić tak było u mnie z pionkiem musiałem ustawić że użądzenie autoryzowane

Komentarz

• autorus
        Rider
        • 2004
        • 508

Dokładnie tak zrobiłe, miałem wcześniej ck-7w i jak wchodziłem do autka to od razu telefon odnajdywał zestaw po bluetooth.

Tutaj jest sytuacja inna, muszę kilkukrotnie ręcznie wyszukać nowe urządzenie aby mi złapało ten zestaw clarion. Oczywiście robię autoryzacje. No ale nawet jak się połaczę to i tak nie słychać dzwięku w głosnikach. Może jakaś wada fabryczna, bo w takim stanie urzytkowanie sprzętu to horror. :?

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

a spróbuj zeby radio wyszukało tak jest w pionku deh70bt ze radio wyszukuje i robi autoryzacje moze to pomoze albo cos jest niekompatybilne ale nie powinno

Komentarz

• Paweł T
            Elegance
            • 2006
            • 784

Mam u siebie zestaw Nokia ck-7w i po zapaleniu auta nie szuka automatycznie telefonu. Czy mam źle podłączony zestaw, może brak podłączenia do zapłonu samochodu?
            TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

a telerfon go widzi ?
              jesli tak to spróbuj podłączyć go do zapłonu i problem powinien zniknąć sprawdź po koleji kabelki bo powinien zaraz po odpaleniu wyszukiwać.
              jesli to sie pojawiło nagle a wcześniejj wyszukiwał to sie zawiesił i trzeba go zresetować czesto sie wieszają albo mój jest taki że sie wiesza

Komentarz

• Paweł T
                Elegance
                • 2006
                • 784

Zestaw widzi telefon, ale muszę wyszukiwać ręcznie tzn wcisnąć na dłużej ten przycisk od zestawu i połączy się z telefonem. Chodzi mi o to żeby po odpaleniu auta zestaw sam poszukał telefonu. Chyba zestaw nie jest podłączony do czujnika zapłonu, poza tym wszyskto działa.
                TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

to musi byc podłaczony do czujnika zapłonu lub do stacyjki aby sie wylączał bo rozładuje akumulator

Komentarz

• autorus
                    Rider
                    • 2004
                    • 508

W ck-7w jak przekręcą kluczyk po chwili jest takie piknięcie. Jak telefon ma włączony bluetooth to od razu się widzą i nie trzeba nic przyciskać. Na telefonie wyskakuje taki mały samochodzik, znaczy się że się widzą.

Natomiast clarion jest podłączany do radia jako źródła zasilania. Podam link do mojego modelu. Ogólnie jest super, wygląda czadziocha tylko ma jeden feler..... nie działa.

Clarion EU : Découvrez des articles informatifs sur l'entreprise, l'environnement, la formation, et bien plus encore.

Autorus

W środę jadę do serwisu z tym bluetooth, na Racławicką 29a firma AJS Audio, na stronie generalnego dystrybutora Clarion widnieją jako serwis. Jakby co skrobne po środzie co się działo.

[ Dodano: Sob 25 Mar, 06 09:47 ]
                    Więc chwilowo jestem załamany. Walczę ze sprzętem juz od dwóch tygodni i NIC. Bydle zapomina wszystkie ustawienia. Trochę jednak przez to gadałem i niestem niemile rozczarowany. Dzwięk taki sobie, zwykły nokiowy głośnik gra lepiej niz przez instalację samochodu. I żeby nie było niedomówień głośniki wymieniłem więc powinno działać ja ta lala.
                    Oddzielny problem to wkładanie radyjka. To jest porażka. wchodzi zaje... cięzko. Sporo kabli i sie ciężko mieszczą. Ogólnie radyjko bomba serwis do du.... Bez urazy.

Autorus :cry:

Komentarz

• stysiek
                      Rider
                      • 2007
                      • 537

Zamieszczone przez Paweł T
                      Mam u siebie zestaw Nokia ck-7w
                      ja mam pytanie, jak w takim zestawie mozna przegladać książke ???
                      czy to wogole jest możliwe???, i jak to się sprawdza w codziennym uzytkowaniu

Komentarz

• oranje
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 148

Miałem zestaw ck-1w w poprzednim aucie i byłem bardzo zadowolony. Z tego co pamiętam nie było możliwości przeglądania książki :? W codziennym użytkowaniu sprawdział się rewelacyjnie - od razu po wejściu do auta i przekręceniu kluczyka "łączył" się z telefonem. Podczas rozmowy radyjko przyciszone, czego chcieć więcej. Jedyny minus to chyba brak możliwości przeglądania książki, aha no i jeszcze jedno: kiedy włączyłem klimę (a nawet nawiew na 2) rozmawiająca ze mną osoba gorzej mnie słyszała (szum z nawiewów chyba). Ale generalnie świetna sprawa jeżeli ktoś dużo rozmawia.

Komentarz

• kowal 2002
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 5161

Ja założyłem CK-15W z monitorkiem LCD. Łączy się bezproblemowo i można importować całą książkę z telefonu. Trochę upierdliwe jest wyszukiwanie czy wybieranie numeru, bo prawie wszystko robi się "kręciołem", ale można się przyzwyczaić. Największa zaleta to to, że nie wyciągam nawet fona z kieszeni a i tak widzę kto dzwoni. Różnica w cenie w stosunku do CK-7W ( bez LCD ) to coś ok. 100 pln, według mnie warto dopłacić...
                          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• brzoza
                            Classic
                            • 2007
                            • 12

Kowal 2002 gdzie masz ekranik umieszczony? montowałeś sam czy w aso?
                            O2'07 BXE Elegance

Komentarz

• stysiek
                              Rider
                              • 2007
                              • 537

Zamieszczone przez brzoza
                              Kowal 2002 gdzie masz ekranik umieszczony?
                              ja też się nad CK-15w zastanawiałem, ale ten ekranik lekko zaduzy, i miejsca nie moge dla niego znalezc w O2

Kowal 2002 a może jakieś zdjęcia masz

Komentarz

• Fleishmachine
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 292

Tylko te dodatkowe monitorki w samochodzie - wg mnie lepiej jak jest wszystko pochowane. Sam zastanawiam sie nad dolozeniem adapteru bluetooth do mojego radyjka, po dlugich przemysleniach dochodze do wniosku ze bedzie to najlepsze wyjscie, wszystko bede widzial w radyjku. W sumie myslalem wczesniej o zestawie nokiowskim, ale, kolejne osobne urzadzenie w samochodzie... jakos nie chce robic wiekszego balaganu niz jest

[ Dodano: Sro 24 Paź, 07 08:21 ]
                                jedynie rozwala mnie troche cena - sam glupi modul bluetooth BLT433 do clariona dostepny jest za ok 450-550zl, zestaw nokiowski z tego co sie orientuje jest trocha tanszy...
                                a tak zeby bylo smiesznie to przed chwila widzialem na angielskim eBay-u nowe zestawy clarion DXZ-558MP + bluetooth BLT433 za 99 funtow ( tj ok 540zl ).... czyli zestaw w cenia samego modulu
                                gdyby kogos interesowalo : http://cgi.ebay.co.uk/CLARION-DXZ-55...QQcmdZViewItem

Komentarz

• stysiek
                                  Rider
                                  • 2007
                                  • 537

Fleishmachine, wszystko fajnie, ale jak masz fabryczne radio z którego nie chcesz zrezygnować, to już jest lipa...

Komentarz

• kowal 2002
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 5161

Zamieszczone przez stysiek
                                    ...Kowal 2002 a może jakieś zdjęcia masz
                                    To najlepsze miejsce dla tego LCD w OII, wszystko dobrze na nim widać, a z zewnątrz nie rzuca się w oczy bo jest zasłonięty przez trójkącik od lusterka...

Komentarz

• Fleishmachine
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 292

Zamieszczone przez stysiek
                                      Fleishmachine, wszystko fajnie, ale jak masz fabryczne radio z którego nie chcesz zrezygnować, to już jest lipa...
                                      No, w tym przypadku tak

Komentarz

• Jabar1975
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 3331

najlepszy sinozeby to taki ktorego wklada sie do ucha - elegancko dziala, malo kosztuje - ja tam sie ciesze ze jak kupowalem radio to dalem sobie spokoj z radiami z zaimplementowana obsluga BT. Kilkoma sie bawilem od tego czasu i tylko u kumpla w Audi A6 (rocznym) dziala to jako tako (import ksiazki itd)

Zamieszczone przez kowal 2002
                                        To najlepsze miejsce dla tego LCD w OII,
                                        tak z ciekawosci spytam - jak sie rozklada poducha w momencie wystrzalu? (czy nie masz kurtyn?)
                                        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Fleishmachine
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 292

fakt - zabek na ucho to rowniez dobre wyjscie, najtansze z mozliwych - ja poki co tego uzywam... ale fakt rowniez jest taki, ze pomimo tego iz zawsze mam go w samochodzie, to jednak czesto gdy ktos dzwoni to biore telefon w reke i rozmawiam normalnie, bo na krotkie dystanse nie chce mi sie przygotowywac, tzn wlaczac go, nakladac na ucho, sprawdzac czy bateria jest naladowana - moze i wybrzydzam, ale tak jest w moim przypadku. Z tego co slyszalem w poprzednich wypowiedziach zestaw clariona dziala rewelacyjnie - wczesniej myslalem o zakupie radia pionierka z wbudowanym BT, ale wiele osob mi to odradzalo...

Komentarz

• kowal 2002
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 5161

Zamieszczone przez Jabar1975
                                            Zamieszczone przez kowal 2002
                                            To najlepsze miejsce dla tego LCD w OII,
                                            tak z ciekawosci spytam - jak sie rozklada poducha w momencie wystrzalu? (czy nie masz kurtyn?)
                                            Mój błąd ops: . To najlepsze miejsce dla tego LCD w OII w wersji bez kurtyn :diabelski_usmiech

Komentarz

• Jabar1975
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 3331

Zamieszczone przez Fleishmachine
                                              pomimo tego iz zawsze mam go w samochodzie, to jednak czesto gdy ktos dzwoni to biore telefon w reke i rozmawiam normalnie, bo na krotkie dystanse nie chce mi sie przygotowywac, tzn wlaczac go, nakladac na ucho, sprawdzac czy bateria jest naladowana - moze i wybrzydzam, ale tak jest w moim przypadku.
                                              tez tak mialem - ale moj ESP (znaczy narzeczona) skutecznie mnie do niego podlacza - krzykiem
                                              nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Fleishmachine
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 292

Jabar1975,

Komentarz

• ZipY
                                                  Elegance
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 875

To może ja zajmę stanowisko w dyskusji. Osobiście dość długo jeździłem z sinym ząbkiem na ucho i to dobre rozwiązanie, ale po tym jak go zgubiłem sprawa się skomplikowała. Bardzo się przyzwyczaiłem do tego rozwiązania i wręcz trudno mi było rozmawiać używając samego telefonu. Na szczęście zmieniałem samochód i mogłem zastanowić się co zainstalować w przypadku chęci rozmawiania przez telefon. Tak jak Wy wszyscy jestem daleki od chęci posiadania 1000 urządzeń, które wzajemnie ze sobą nie współpracują i sobie przeszkadzają. Posiadając telefon Nokia 6233 szukałem rozwiązania pod tym kątem. Mój wybór padł na Blaupunkta Hamburga MP57. Telefon z nim współpracuje dobrze. Paruje się szybko. Nie muszę mieć na wyświetlaczu numerów pod które dzwonię i które do mnie dzwonią, bo telefon mam w uchwycie na widoku. Radio ma dodatkowo pamięć 10 najczęściej używanych numerów, więc taką mini książkę mam w nie wpisane i zawsze mogę z niego skorzystać. Odbieram albo dowolnym klawiszem telefonu albo słuchawką na radiu (są tam dwa takie przyciski: odbierz i zakończ połączenie). Odbiór dźwięku bardzo dobry. Mikrofon umieszczony mam w lewym słupku górnym rogu szyby - dzięki czemu nie mam problemu z pracującą klimatyzacją, która zakłócałaby moje konwersacje.
                                                  Jedynym mankamentem radia to nieumiejętność obsługi przez nie połączeń zawieszonych. Tzn zawieszam rozmowę i chcę przeprowadzić drugą - radio to interpretuje jako zakończenie połączenia i kończy współpracę Dokładnie tak samo się dzieje, jeśli szybko zrezygnuję z wybierania konkretnego numeru i zdecyduję się na szybkie dzwonienie pod następny. Po prostu jest taka bezwładność reakcji. O ile kwestia pierwsza zdarza się u mnie niezmiernie rzadko - od założenia radia przez miesiąc pracy wczoraj był pierwszy taki raz to druga przypadłość może trochę denerwować. Wszystko zależy od praktyki korzystania. Ja się przyzwyczaiłem i bardzo mi to radyjko odpowiada gra dobrze i jest git
                                                  http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

Pracuję...